La jove solsonina Júlia Xandri és la guanyadora del concurs del disseny de la imatge gràfica de la 366a Festa Major de la ciutat.

Graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Pompeu Fabra, ha estat la guardonada del concurs convocat per la regidoria de Cultura, al qual van concórrer fins a vuit participants.

La seva proposta es titula «Flors de Festa Major» i consisteix en un conjunt de flors pintades amb aquarel·la, que s'inspira en la festa i el color de les teles brodades dels quatre gegants. «Es tracta d'una fusió entre un element molt natural, com la flor, i el simbolisme central de la festa, com són els gegants, a través del seu vestit», va explicar l'autora.

El disseny juga amb la metàfora de la naturalesa i «el retorn a la mare Terra i el naixement de la festa», va assegurar.

Sobre un fons blanc se situa una composició amb quatre flors, cadascuna de les quals conté en el centre el símbol que llueixen els gegants en el seu vestit. La naturalitat i la puresa, sense artificialitat, la frescor i el dinamisme són valors que Júlia Xandri vol plasmar tant en la composició com en la tipografia i en el paper reciclat que ha escollit per al programa.

Xandri espera tornar a presentar-se en properes edicions.