Sant Llorenç de Morunys ultima els detalls de la seva festa major, que s'iniciarà demà, dimecres, 7 d'agost, i que finalitzarà diumenge, 11 d'agost. La festa d'enguany inclourà actes de celebració del priorat benedictí, que celebra els 1.000 anys d'història.

La festa s'iniciarà demà a la tarda amb bitlles catalanes i també presentarà, per primera vegada, un dirt track a les vuit del vespre.

No serà fins dijous que arribaran els primers actes de commemoració del priorat benedictí, que enguany celebra els 1.000 anys d'història. Malgrat que el mes de juny passat es van portar a terme els primers actes de celebració amb la presentació d'un fullet històric, dijous que ve, a les 6 de la tarda al claustre del monestir, hi haurà la presentació del llibre Paraula de Piteu, de Josep Amills.

Dins la celebració mil·lenària, també diumenge, 11 d'agost, hi haurà l'obertura de la sala prioral i una visita guiada pel claustre del monestir, a dos quarts de vuit del vespre.

A part dels actes de commemoració també dijous hi haurà ball discoteca amb Disco Mòbil Sounder, al pavelló, i divendres es faran els concerts dels grups Pachawa, Dalton Band i Dj Adri CC.

Dissabte, a la 1 de la matinada, festa amb Fricandó Matiner de Rac 105, al pavelló. La festa es clourà diumenge amb l'orquestra Montecarlo.