Més de cent peces van participar en la Trobada de Gegantons que es va celebrar ahir a la tarda a Solsona, un esdeveniment que ja s'ha convertit en una cita ineludible de l'agenda de la ciutat a l'agost. Gegants, nans, bous, capgrossos i bèsties fantàstiques de la més diversa factura, comprades a professionals o fetes pels mateixos nens, es van aplegar a la plaça Major, on es va celebrar un berenar popular i es van plantar els elements folklòrics participants, abans de la desfilada pel nucli antic de la ciutat acompa-nyats del Grallers de Torà i la Batxaranga solsonina.

La Lia té 7 anys i es mostrava orgullosa de la vaca que havia construït ella mateixa en un taller al mateix matí -la trobada coincidia amb la Festa dels Oficis. L'acompanyava el seu germà Roc, de 4 anys, que s'havia estalviat feina perquè portava un cavallet fet per la seva germana en una edició anterior. Per la seva banda, el Lleïr i el Roc, de 10 i 11 anys respectivament, són bons amics i van decidir compartir el Peter Pan creat pel primer i que estrenaven ahir. D'altra banda, el Quirze té 6 anys i amb les seves mans, la imaginació i «l'ajuda de la mare» havia construït una rèplica lliure del gegant Comte de l'Assaltu.

Com ells, una gernació de nens i nenes, en la majoria dels casos acompanyats pels pares o avis, van participar en aquesta Trobada de Gegantons que es va iniciar amb motiu de la festivitat del carrer de Sant Roc i, anys després, va agafar-ne el relleu l'Ajuntament de Solsona i la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona, que van fer desfilar els dos gegantons propietat de l'Ajuntament i cinc gegantons del Carnaval, rèpliques dels gegants del Carnaval.

Després de la cercavila, la trobada va acabar amb una ballada conjunta a la plaça Major amb tots els elements participants en aquesta entranyable festa.