El Consell Comarcal del Solsonès ha iniciat una campanya de conscienciació perquè es mostri rspecte pel medi ambient a les diferents rieres i embassaments de la comarca.

Des de principi d'estiu, a través de les xarxes socials, el Consell està demanant que qualsevol persona que faci ús d'aquests espais naturals, reculli les deixalles que trobi, independentment de si són seves o no.

Segons fonts del Consell Comarcal, la Ribera Salada és una de les zones de la Catalunya Central on any rere any augmenta l'afluència de banyistes i cada vegada s'hi troben més deixalles, ja siguin llaunes, bosses de plàstic o fins i tots roba. També als diferents pantans, on a més es duen a terme activitats lúdiques com ara navegació en caiac, entre d'altres.

Per mitjà d'Instagram, s'ha plantejat un repte als usuaris: «Cada vegada que recullis deixalles penja una fotos per mostrar-ho», explica Xavier Solé, tècnic del Consell.

Aquesta campanya se suma a les de les administracions per controlar els espais naturals per tal de preservar-los, i es preveu que s'allargarà durant tot l'estiu.