El pastor d'Ares del Maestrat Juli Bayot es va proclamar guanyador del XIV Concurs de Gossos d'atura del Montnou (Odèn), que es va celebrar diumenge passat. El pastor Jordi Muxach va quedar en segona posició i, per últim, Javier Olaciregui va quedar en tercer lloc. L'esdeveniment va concentrar pastors d'arreu de Catalunya, del País Basc, del País Valencià i França. En aquesta edició hi va haver un total de 12 participants. Segons apunten fonts del consistori, l'afluència de públic ha incrementat envers el d'altres anys. Expliquen que en aquesta edició el públic s'ha mostrat molt actiu i en destaquen la seva tasca a l'hora d'animar.

El consistori apunta que els motius de l'increment d'assistència ha estat el canvi de format del certamen que ja es va estrenar en l'edició anterior. Actualment s'han reduït les diverses actuacions dels pagesos a una sola composta per diferents proves. El consistori segueix apostant pel nou format, ja que expliquen que permet visualitzar en un context més global l'obediència dels gossos i l'habilitat dels pastors als visitants.

Addicionalment, l'Ajuntament apunta que aquesta nova forma és més atractiva pel públic, ja que transmet un atractiu visual i fluïdesa en l'exhibició. D'altra banda, fonts del Consistori expliquen que el Concurs de Gossos ha aportat un major coneixement del municipi a la zona.

La celebració es va dur a terme en col·laboració amb la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Solsonès, l'Ajuntament d'Odèn i la Comissió de Gossos d'Atura del Montnou. A més, les ovelles pel concurs van ser cedides per un propietari de bestiar de la zona, Florenci Serra.