El Centre Sanitari del Solsonès ha reorganitzat l'horari per demanar cita per als diversos especialistes que presten el servei a Solsona. Si fins ara les agendes dels especialistes s'obrien el darrer divendres de cada mes a partir de les vuit del matí, a partir d'aquest mes l'obertura de les agendes per demanar visita als especialistes es trasllada a la una del migdia, coincidint amb l'horari del Centre d'Atenció Primària i evitant esperes a l'exterior abans de l'obertura.

Així doncs, les agendes es continuaran obrint el darrer divendres de cada mes, però amb un canvi important en l'horari d'inici, de 8 del matí a 1 del migdia.

Amb aquest canvi deixaran de coincidir els usuaris que hi anaven a fer-se analítiques, els que demanaven hora per als especialistes i els que acudien al centre d'atenció primària, tot plegat just a l'obertura del centre, pel nou horari d'obertura dels CAP.

Malgrat això, les persones que tinguin una derivació a l'oftalmòleg hauran de seguir un procediment diferent. Les que tinguin una derivació del metge de capçalera hauran de lliurar-la al taulell de recepció i serà el mateix personal del Centre Sanitari qui trucarà directament a l'usuari per donar-los l'hora. El mateix passarà amb les persones que tinguin una segona, o successiva, visita amb el mateix oftalmòleg, ja no se'ls donarà el paper de derivació i des del Centre Sanitari se'ls trucarà per donar-los hora.

Per aquest motiu, aquelles persones que ja tinguin una derivació i tenen pendent de demanar hora per a l'oftalmòleg, hauran de passar pel taulell de recepció, de dilluns a divendres de les 8 del matí a les 8 del vespre, i lliurar el paper de la derivació. Serà, de nou, el personal del centre qui els trucarà directament per concertar visita.

Aquesta excepció s'implementa perquè la majoria de gent que formava cua el darrer divendres del mes corresponien a l'oftalmòleg, una de les especialitats amb més demanda i temps d'espera a tot Catalunya. Excepte situacions puntuals, en la major part de les especialitats hi ha les agendes obertes permanentment i no és necessari acudir el darrer divendres del mes per poder obtenir cita.