23 de agost de 2019
23.08.2019
Regió7

Canvi en el procediment per demanar hora als especialistes al Centre Sanitari

22.08.2019 | 23:31
Canvi en el procediment per demanar hora als especialistes al Centre Sanitari

El procediment per demanar hora al Centre Sanitari del Solsonès, tal com ja va avançar Regió7 (vegeu edició del 16 d'agost), ha canviat. A partir d'ara, és el metge de capçalera qui, quan ho creguiconvenient i necessari, derivarà l'usuari a l'especialista corresponent. En aquest cas, el metge lliurarà la derivació per poder demanar hora a recepció del centre sanitari al mateix moment.

Si hi ha molta demanda i no es pot donar cita al moment, els usuaris hauran d'esperar que s'obrin les agendes el darrer divendres de cada mes a la una del migdia. Les agendes quedaran obertes fins a completar tots els dies i hores de visita dels especialistes.

Només en el cas de l'oftalmòleg, per la creixent demanda, serà el metge de capçalera el que enviarà el pacient a recepció. Serà el personal del centre qui trucarà directament a l'usuari per concertar l'hora de la visita.

Atès que hi ha una manca generalitzada de metges especialistes a tot Catalunya, des del Catsalut es prioritza que els hospitals de referència estiguin coberts amb aquests professionals. Per tant, no es pot disposar de totes les hores que es voldria al CAP de Solsona.

El Centre Sanitari del Solsonès és un Centre d'Atenció Primària (CAP) que ofereix a la població de la comarca, a diferència de molts altres CAP de Catalunya, serveis d'especialitats mèdiques (traumatologia, cirurgia, cardiologia, oftalmologia...). Aquestes són principalment ateses per professionals d'Althaia, l'hospital de Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook