L'Ajuntament de Solsona ha completat la millora de l'enllumenat del Camp del Serra, una de les prioritats del pressupost participatiu que permetran solucionar un dels punts foscos de la ciutat, malgrat el seu caràcter cèntric i concorregut. El nou sistema consta d'onze punts de llum de tecnologia LED als recorreguts principals de la zona i de quatre més per al camp de futbol.

Responent als criteris de màxima eficiència energètica i reducció de la contaminació lumínica, la instal·lació té un sistema de control d'encesa individualitzada de lluminàries mitjançant detectors de presència.

Onze punts de llum, amb un total de 891 watts de potència, estan repartits entre la franja central, la que discorre paral·lela al carrer Nou i la inferior, paral·lela al passatge del Vall Fred. Aquesta il·luminació funciona de forma ininterrompuda des del moment d'encesa de l'enllumenat públic i aproximadament fins a la mitjanit, mentre hi ha més circulació de vehicles i vianants. A partir d'aquest moment, controlat mitjançant un programador amb rellotge astronòmic, l'enllumenat s'activa per mitjà de la detecció de presència i resta encès durant dos minuts.