La pluja que va caure a Solsona a partir de primera hora de la tarda va provocar el canvi d'emplaçament de la Trobada Internacional d'Acordionistes de Solsona, que arribava a la seva trenta-sisena edició. Així, els organitzadors van decidir traslladar l'acte a la sala polivalent en substitució de l'espai que acull tradicionalment la trobada d'acordionistes, la plaça de Sant Joan, davant la previsió de més pluja.

Vint-i-dos acordionistes arribats d'indrets diferents de la geografia catalana i del sud de França, la majoria músics que ja havien participat en altres edicions, van tornar a assistir en aquesta trobada que ja s'ha convertit en una cita ineludible per als amants de l'acordió, l'entranyable instrument musical que durant dècades va amenitzar festes majors i celebracions dels pobles de munta-nya, quan el lloguer d'una orquestra no estava a l'abast de tothom.

Les primeres edicions de la trobada d'acordionistes tenien lloc al parc de la Mare de la Font, a uns dos quilòmetres de Solsona, però ja fa anys que es va traslladar a l'acollidora plaça de Sant Joan, i que així s'ha convertit en l'esdeveniment que anuncia la festa major de la ciutat, que començarà a partir del dia 8 de setembre.

Poc més de dues-centes persones van assistir a l'audició musical d'ahir a la Sala Polivalent, una xifra inferior a l'habitual. El mal temps va ser el culpable d'aquesta disminució d'espectadors en aquest espectacle que se celebra anualment, segons van explicar fonts de l'organització de la trobada d'acordionistes, ja que en anteriors trobades gairebé s'omplia la plaça de Sant Joan, que té una capacitat per al doble d'espectadors.

Quant a la presència d'acordionistes, cal destacar l'absència del sabadellenc Frederic Monasor, una de les estrelles de la trobada. Tot i que el programa anunciava la seva presència, motius personals van obligar-lo a cancel·lar la cita amb els solsonins.

Valsos, pasdobles, tangos i boleros van alegrar l'ambient de la Sala Polivalent durant més de tres hores, des de les 5 de la tarda fins a 2/4 de 9 del vespre. Un públic entregat, format majoritàriament per persones adultes de certa edat, va gaudir de les diferents intervencions dels acordionistes presents a la trobada, especialment dels músics de la comarca.

El premi Regió7, que cada any s'atorga a algú relacionat amb la trobada d'una manera o altra, va anar a parar enguany a l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, «pel seu compromís amb la Trobada Internacional d'Acordionistes de Solsona», segons van anunciar en el moment de fer-li entrega del guardó.