Sentir el propi cos, posar en moviment emocions i pensaments i aprendre a respirar amb presència plena. Aquest és l’objectiu del taller d’iniciació a la dansa del ventre que organitzen les regidories de Salut i Igualtat de Solsona i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Solsonès aquesta tardor. És una de les novetats del programa “Salut, consciència i moviment” d’aquest any, que també inclou un nou curs de taitxí a partir del primer d’octubre. El dia 12 se n’obriran les inscripcions a l’OAC municipal.

La iniciació a la dansa del ventre es durà a terme els dissabtes 5, 19 i 26 d’octubre i 9 de novembre de deu a dotze del migdia a l’auditori de la Sala Polivalent. La dirigirà Sofia Cricchio, psicòloga clínica, psicoterapeuta Gestalt i mestra certificada de dansa del ventre segons el mètode Sarabi. El preu conjunt de totes les sessions és de 20 euros.

A banda d’aquesta novetat, una opció ja fixa de cada temporada per la demanda fidel de l’activitat, és el curs de taitxí, una pràctica consistent en el desplegament d’una sèrie de moviments entrellaçats que millora la coordinació i l’equilibri i relaxa el cos i la ment. L’espai també serà l’auditori de la Sala Polivalent, cada dimarts del primer d’octubre al 17 de desembre. Es pot escollir entre l’horari de matí (d’un quart d’onze a tres quarts de dotze) i el de tarda (de sis a dos quarts de vuit). El professor és David Cifré, instructor diplomat en tai-txi-txuan i el preu és de 45 euros.

Canvis pel que fa a l’activitat per a pares

A fi de fomentar la corresponsabilitat en la cura dels infants i oferir eines per a una paternitat conscient, aquesta tardor dins l’oferta “Salut, consciència i moviment” es reprograma una activitat especialment adreçada al públic masculí. La psicòloga, coach i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona Hermínia Gomà tornarà a Solsona per impartir un taller per a pares que vulguin gaudir del repte d’educar fomentant l’autoestima i l’autonomia dels infants.

Si bé s’havia programat per al 9 de novembre, aquesta convocatòria s’ajorna per al dia 23, de deu del matí a dos quarts de dues del migdia al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató. El preu és de 10 euros i també se n’obren les inscripcions el proper dia 12. El segon taller de paternitat que s’incloïa en la programació finalment no es farà.

La programació “Salut, consciència i moviment” es pot descarregar en línia al web municipal > https://www.ajsolsona.cat/arees/politiques-digualtat/programes-dactivitats/salut-consciencia-i-moviment-2019/view