El Museu de Solsona va estrenar ahir l'exposició «Aguaitant Solsona, Memòria gràfica de la ciutat fins al 1927». Es tracta d'una mostra que se suma a la celebració d'enguany del 425è aniversari d'ençà que Solsona té el títol de ciutat. A l'exposició es pot observar una mostra de les primeres imatges del segle XIX al XX. La mostra recull la tasca feta durant 1 any i mig de l'historiador solsoní Jaume Tarrés, que alhora és el comissari de l'exposició. Segons Tar-rés, l'objectiu és poder transmetre el llegat que són les fotografies que ha rebut i transmetre -ho tot a una nova generació.

A les parets del Museu Diocesà de Solsona pengen des d'ahir fotografies fetes per persones que en un moment o altre han decidit que Solsona era un bon indret per apropar-s'hi amb la càmera.

Per una banda, a l'exposició «Aguaitant Solsona», Jaume Tarrés ha recollit imatges que han estat captades per gent d'àmbits molt diversos, que pertanyia al món de l'excursionisme i perseguia copsar Catalunya i els seus pobles pintorescos amb la càmera, o també dibuixants famosos que a partir de fotografies van fer possible il·lustrar llibres d'abast nacional i internacional.

A l'exposició, el comissari també hi ha inclòs un recull d'imatges que traslladen els visitants al segle XX, on el perfeccionament en el camp de la fotografia ja permetia captar imatges i publicar-ne a la premsa, llibres, targetes o postals.

Dins d'aquest bloc, també s'hi pot trobar una secció on es recorden les primeres fotografies estereoscòpiques en color, és a dir, imatges en relleu. De fet, les han recreat de tal manera que el visitant pot posar-se unes ulleres i veure els punts més turístics de Solsona en 3D.