Alternativa per Solsona (CUP) ha expressat a Torra en una carta el seu malestar per «la repressió continuada que està patint el moviment independentista». Entre les reflexions del grup polític destaca preocupació que tenen envers el veí de Navès pel cas en què el Govern es presenta com a «acusació particular». La CUP demana «que es retirin aquestes acusacions, que tenen com a objectiu enviar més independentistes a la presó, i que atureu la política repressiva que s'està dirigint des del departament d'Interior». A més, insten el Govern perquè «prengueu les mesures que siguin necessàries».

A la carta, també esmenten la «situació política actual del país». Expliquen que «el moviment independentista viu immers en una desorientació i en una picabaralla interna constant, derivada en bona part de la lluita entre els dos principals partits per dominar aquest espai polític». Per aquest motiu, demanem a Torra que «reencamini aquesta deriva». Comenten que «cal recuperar la iniciativa que vam tenir en el seu moment per preparar un nou embat, tot intentant ser més i corregint els errors que van fer que l'octubre del 2017 no tingués el resultat que se n'esperava». Per això, demanen «seriositat, diàleg entre les parts i voluntat d'entesa».

El grup solsoní conclou amb una descripció del procés, on comenten que «els processos polítics com el nostre no són fàcils ni acostumen a ser curts, però sí que hi ha un element indispensable si volem reeixir, la ferma determinació a no claudicar i la tenacitat de voler anar fins al final».