El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va recordar els polític presos i els exiliats durant la Festa Major de Solsona. El president va donar als solsonins les «gràcies per la vostra fidelitat a Catalunya i per ser sempre al costat dels drets i llibertats del país», i va voler tenir un «record pels nostres presos polítics i exiliats» durant la jornada. Alhora, es va mostrar disposat a escoltar les peticions de la comarca sobre la manca de serveis sanitaris i d'una xarxa de carreteres que els connecti amb altres capitals catalanes.

Torra va visitar ahir al matí la ciutat de Solsona durant la festa major. El president va manifestar la seva admiració per la ciutat: «Solsona és per a mi una de les ciutats més boniques del país. A més, va agrair el «compromís pels drets i les llibertats del país» dels solsonins. També va destacar la «fidelitat d'estar al costat dels nostres companys presos polítics i els exiliats». A més, en el dinar posterior, va demanar als solsonins «persistència i col·laboració a l'Onze de Setembre». D'altra banda, va comentar que estava «agraït de compartir aquests dies de festa major amb vosaltres». I els va donar les gràcies «per haver sabut conservar les vostres pedres antigues i les vostres tradicions i alhora haver-vos sabut obrir a la modernitat i el progrés».

Posteriorment, el president de la Generalitat va participar en la baixada cap a la catedral de la corporació municipal. Abans, però, els infants dels balls de bastons van oferir al president de la Generalitat posar el plomall al casc del gegant vell de la ciutat. Torra, sorprès, ho va acceptar i va col·locar les plomes al gegant.

L'alcalde del municipi, David Rodríguez, va exercir de guia particular de Torra i durant la ruta li va anar explicant detalls de les edificacions que trobaven.

Alcaldes de la comarca, regidors del municipi i altres autoritats, com la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, també van ser a Solsona.

Un cop acabada la baixada d'autoritats, Torra va assistir a la missa concelebrada presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell, que diumenge al Full Diocesà va explicar que la independència no s'havia assolit per falta d'una majoria social. Tanmateix, a la cerimònia Novell va tenir un discurs marcat pel caràcter religiós sense fer referències directes a la situació de Catalunya.

Un cop acabada, Torra va sortir de la catedral de Solsona, juntament amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell i l'alcalde, i va rebre l'afecte de molts solsonins, amb qui es va fer desenes de fotografies.

Seguidament, el president de la Generalitat, acompanyat de les diferents autoritats locals, es va dirigir a presenciar els ballets de la ciutat. En el seu camí cap a la plaça Major, Torra va continuar conversant amb les personalitats que l'acompanyaven i es va tornara fotografiar amb gent que l'esperava a la plaça. A continuació, el president va pujar a l'entarimat que l'Ajuntament havia preparat per a les autoritats i es va seure al costat del bisbe i del batlle solsoní. Durant tot l'acte, l'alcalde i Torra es van mostrar molt propers.

Un cop els gegants van acabar el seu últim ball i es va concloure l'acte, els presents a la plaça Major van corejar: «Independència» alhora, i Torra va seguir la iniciativa.

L'últim acte públic de Torra a Solsona havia estat l'encesa de la Tronada. Torra, juntament amb la pubilla de Catalunya, Laura Algué, i l'alcalde, Rodríguez, van prendre foc a la pólvora que els especialistes van estendre a tota la plaça Major. Torra, visiblement sorprès pel soroll, va mostrar-se agraït amb les autoritats per l'oportunitat.

Per cloure la jornada, a porta tancada i sense accés als mitjans de comunicació, Torra va participar en un aperitiu que l'Ajuntament ofert a autoritats locals i nacionals, geganters, músics i trabucaires, i en un dinar institucional organitzat pel consistori solsoní.