07 de octubre de 2019
07.10.2019
Regió7

Guixers aposta per canviar el model de recollida d'escombraries

El poble és un dels municipis que, en proporció al nombre d'habitants, més deixalles produeix a Catalunya

07.10.2019 | 18:00
El regidor de Medi Ambient, Àngel Ollé, explica la situació del municipi als veïns

Els veïns de Guixers van acudir a la convocatòria que va fer l'Ajuntament del municipi aquest diumenge per informar sobre el canvi previst per l'ens en el sistema de recollida d'escombraries del poble. Actualment Guixers és un dels muncipis de Catalunya que, de manera proporcional al nombre d'habitants, més escombraries genera, especialment de rebuig, a tot Catalunya, i també és el municipi del Solsonès que més punts de recollida per habitant i per quilòmetre quadrat té. A més, la taxa d'escombraries del poble és de les més baixes del territori català. En un comunica publicat el passat dijous, l'Ajuntament va explicar que destina uns 36.000 euros a mantenir el sistema actual, dels quals només en recapten 4.300. «Som un municipi mediambientalment insostenible i irresponsable», assenyalava el comunicat.

En la trobada de diumenge, el regidor de Medi Ambient, Àngel Ollé, va explicar als ciutadans el nou model que pretén posar en marxa el consistori de Guixers. Aquest consisteix en reduïr el nombre de punts de recollida dels 25 actuals a 4 que es situarien a Sisquer, Valls, Volianes i Codó i on es faria una recollida selectiva de plàstic, vidre i cartró. Per altra banda, a Vilamantells, el nucli més urbanitzat del municipi, s'implementaria el sistema de recollida porta a porta ja que es donen les característiques necessàries per dur-lo a terme.

Un cop rebuda la resposta positiva dels veïns i algunes aportacions, el proper pas de l'Ajuntament és fer un càlcul de costos per traslladar el projecte al Consell Comarcal i veure si l'empresa encarregada de fer la recollida d'escombraries a Guixers actualment estaria interessada en dur a terme el projecte, si no és així, el consistori de Guixers no tanca la porta a altres empreses, ja que tenen clar que aquest és el sistema que consideren necessari pel municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook