Aquest cap de setmana se celebrarà la 15a edició de les Jornades Europees del Patrimoni a Solsona, un esdeveniment organitzat a la ciutat pel Museu Diocesà i Comarcal, Catalonia Sacra i l'Ajuntament de Solsona que té com a objectiu que tots els ciutadans i visitants puguin conèixer i gaudir del patrimoni cultural de la ciutat.

El Museu és l'entitat que més activitats ha organitzat per aquest cap de setmana. L'espectacle basat en poemes de Jacint Verdaguer, a càrrec del rapsode i tenora Valentí Maymó, «Camins del paradís», obrirà les jornades divendres a les vuit del vespre. Dissabte al matí, el Museu ha organitzat una activitat emmarcada en l'exposició fotogràfica «Aguaitant Solsona. Memòria gràfica de la ciutat fins al 1927» on les famílies podran aprendre els secrets de la fotografia amb Polaroid a través d'un taller pràctic. El museu també oferirà la possibilitat de conèixer el treball de recerca de l'estudiant Júlia Sunyer que tracta sobre la història del seu poble natal, Clarà. A part de les diferents activitats, el museu farà portes obertes divendres i dissabte d'11 a 18.30 h i diumenge d'11 a 14 h-

Per altra banda, diumenge a les 18h Catalonia Sacra oferirà una visita guiada gratuïta a la Catedral de Santa Maria de Solsona. S'hi farà un recorregut per conèixer des del llegat de la primitiva església romànica fins al temple gòtic.