La Fira de l'Empelt de Llobera arriba aquest cap de setmana a la setzena edició consolidant les activitats més conegudes de la fira i mostrant els productes artesans de qualitat fets pels veïns de Llobera, d'arreu del Solsonès i de fora de la comarca.

L'edició d'enguany té com a principal reclam la visita del científic ambiental i geògraf Martí Boada, conegut mediàticament per les seves aparicions al programa Espai Terra de TV3. Boada oferirà una ponència sobre el coneixement del medi i el cas de les plantes remeieres, diumenge a les 11 del matí.

Un dels actes més destacats de la Fira de l'Empelt és la batuda de porc senglar que tindrà lloc dissabte al matí i que està oberta a tothom. L'activitat, organitzada per la Societat de Caçadors Esportius de Llobera, tindrà ocupats els assistents, caçadors i no caçadors, durant tot el matí, ja que a part de la batuda inclourà un esmorzar i un dinar.

Pel que fa a les paradetes que ompliran el Local Social de Llobera, l'organització explica que en l'edició d'enguany hi haurà al voltant de 25 estands. La presidenta de la fira, Montse Culell, destaca la paradeta de les remeieres, una colla de dones que durant l'any recullen herbes i en fan diferents productes, com ungüents o infusions, entre d'altres. Les plantes remeieres són un dels productes més tradicionals del municipi i això es veurà traslladat a la fira amb la ponència de Boada i les paradetes de les remeieres al local social.

Altres activitats destacades són l'enlairada amb globus aerostàtic que tindrà lloc diumenge al matí, la caminada popular «Baumes dels emboscats de Llobera durant la Guerra Civil», el recorregut de la qual durarà unes 3 hores, i l'arrossada popular de diumenge al migdia, que farà de prèvia de la tirada de bitlles catalanes a càrrec del Club de Bitlles d'Olius.

A més, els assistents també podran gaudir de l'actuació musical de La Companyia Minimíssima dissabte a la tarda i d'activitats dirigides als més petits dins la fira, com el «mobilparc» i el muntatge de jocs de fusta per a totes les edats que ofereix la companyia lleidatana Festa i Fusta a la pista poliesportiva de Llobera.