L'orgue de Solsona ja ha començat el seu procés de restauració i la ciutat ho celebrarà el proper 19 d'octubre al Teatre Comarcal de Solsona amb una gala artística, anomenada «Ventus» en honor al vent que fa sonar la música als tubs de l'orgue, dedicada al majestuós instrument de la Catedral de la ciutat. L'espectacle serà dirigit per l'arquitecte solsoní, Pere Cuadrench i reunirà a una quinzena d'artistes i formacions de Solsona que realitzaran diverses actuacions, algunes d'elles acompanyades de l'orgue.

A part de les actuacions artístiques, durant la gala el mestre orguener Albert Blancafort, encarregat de la restauració de l'orgue, pronunciarà una breu conferència sobre la història dels orgues i el procés de restauració del de la Catedral de Solsona que no s'ha restaurat des de la seva construcció.

L'entrada a la gala és gratuïta ja que l'objectiu d'aquesta, segons Cuadrench, no és obtenir finançament per la restauració de l'orgue, sinó que els veïns de Solsona coneguin l'orgue de la seva ciutat i que celebrin que s'hagi començat el seu procés de restauració.