L'Ajuntament i la Policia Local de Solsona han engegat una iniciativa que té com a objectiu lluitar contra l'incivisme a la ciutat. La primera acció de la sèrie de campanyes que es duran a terme en els propers mesos porta com a lema «Ni dos minuts!» i consisteix que l'Ajuntament publicarà imatges de vehicles mal aparcats a Solsona a les seves xarxes socials i les acompanyarà amb l'etiqueta «#ni2minuts». A més, el consistori anima els ciutadans de Solsona a fer el mateix amb els vehicles que vegin que no estan ben aparcats al carrer.

L'alcalde i responsable de Governació, David Rodríguez, deixa clar que «la finalitat de l'acció no és denunciar ni sancionar, sinó conscienciar. Si amb això aconseguim dissuadir els conductors d'una mala praxi, la campanya ja estarà justificada», afegeix Rodríguez. Per la seva banda, Josep Garcia, cap de la Policia Local, constata la necessitat de conscienciar els conductors solsonins perquè «majoritàriament estem acostumats a desplaçar-nos amb cotxe a tot arreu» i això fa que a vegades es tendeixi a «deixar el vehicle d'una forma incorrecta per les presses, pensant que per dos minuts no passa res. Ens n'hem de desacostumar», sentencia.

Aquesta només és la primera campanya per fomentar el civisme que realitzaran l'Ajuntament i la Policia Local de Solsona. Més endavant les següents iniciatives se centraran en la seguretat viària, la tinença responsable de gossos i el soroll, entre d'altres. Totes s'identificaran amb l'eslògan «Solsona més cívica».