14 de octubre de 2019
14.10.2019
Regió7

Unes 500 persones clamen a Solsona contra la condemna als líders independentistes

Als assistents se'ls ha donat un cartell amb el lema de l'acte «contra la sentència, reincidència»

14.10.2019 | 22:07
Els solsonins aixequen el cartell amb el lema «Contra la sentència, reincidència»

Al voltant de mig miler de persones s'han reunit aquest dilluns a les 20.00 h davant les portes de l'Ajuntament de Solsona per protestar contra la sentència condemnatòria publicada dilluns pel Tribunal Suprem contra els líders independentistes presos.

Prèviament a l'acte organitzat per Acció Unitària del Solsonès, s'ha repartit entre tots els assistents un cartell amb el lema «contra la sentència, reincidència», que els solsonins han aixecat en varies ocasions durant l'acte i que ha estat el fil conductor del mateix. L'acte ha consistit en la recitació de cada una de les condemnes als presos catalans seguida de la lectura d'un discurs i un manifest, que és el mateix que s'ha llegit en totes les places de Catalunya on s'ha organitzar una concentració a aquesta hora, per mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

Els assistents també han pogut sentir les gravacions de trucades des de la presó en les quals Junqueras i Cuixart animaven a «no defallir» i a la reincidència com a resposta a la condemna que ells mateixos van conèixer ahir. El polític d'ERC va assegurar que aquesta sentència «ens condemnen a tots, condemnen al país, condemnen la democràcia».

Ja al matí, els estudiants i alguns veïns havien tallat l'accés a Solsona pels dos sentits en dues ocasions. Només conèixer la sentència s'havia tallat l'Avinguda del Pont i posteriorment la circulació a la C-26 a l'alçada del Mercadona en ambdós sentits durant una estona, però al migdia havia tornat la normalitat a la carretera.

L'Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès i altres consistoris de la comarca com el de Sant Llorenç de Morunys i el de Guixers, han suspès les activitats institucionals i han programat la celebració de plens extraordinaris dimarts a la tarda per mostrar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook