Aquest cap de setmana els veïns del municipi de Llobera han celebrat la Fira de l'Empelt, que ahir al migdia va tenir el seu moment àlgid. Aquest certamen havia estat un destacat esdeveniment a la comarca fins ben entrat el segle XX, quan els nous mitjans de transport i el canvi d'hàbits de la societat van portar a la seva desaparició fins que, ja fa setze anys, Llobera va recuperar la Fira de l'Empelt, tot i que el seu emplaçament actual a la zona de l'Hostal Nou és diferent de l'indret on se celebrava antigament.

La fira, adreçada a un públic familiar, té el doble objectiu de relacionar els veïns de Llobera i alhora exposar i vendre al públic els productes i manualitats que elaboren.

La Fira de l'Empelt de Llobera es va iniciar dissabte a primera hora del matí amb l'esmorzar previ a la batuda del porc senglar, una activitat practicada per molts veïns del municipi. Una mica més tard, a les 9 del matí, va començar una caminada popular que durant tres hores va recórrer les diferents balmes que utilitzaven d'amagatall els emboscats durant la Guerra Civil Espanyola.

Però el gruix d'activitats es van organitzar ahir. Així, el local social de Llobera es va omplir de parades amb productes tan dispars com bolets, herbes medicinals i composicions florals. Al mateix temps, i a l'exterior del local, es van habilitar inflables per als més petits i jocs de fusta adreçats a totes les edats.

Per la seva banda, el geògraf i científic ambiental Martí Boadas va oferir una xerrada sobre medi ambient i plantes medicinals a la casa consistorial, que es va omplir per escoltar-lo.