L'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès inicien la setmana que ve la campanya «A camp obert», que té com a objectiu dinamitzar l'espai urbà del Camp del Serra com a zona d'esbarjo saludable i integradora. Cada dimarts a la tarda un educador i un tècnic d'esports seran en aquest espai per proposar i conduir activitats dirigides als infants entre 8 i 12 anys.

L'objectiu de la iniciativa és que el Camp del Serra, on sovint conflueixen grups diversos de nens i nenes i joves per jugar al camp de futbol que s'hi va condicionar el 2016, es converteixi en un punt de trobada integrador. A partir de jocs com el futbol i d'altres es treballaran valors com la companyonia, el respecte a la diferència i la convivència.

És un projecte que s'executa amb el suport del Pla Educatiu d'Entorn i la Diputació de Lleida i per al qual es contracta els serveis de l'empresa local Gesport, que coorganitzarà les activitats juntament amb els Serveis Socials. Els professionals que hi prenguin part en faran avaluacions periòdiques de seguiment.

Aquest any la iniciativa funcionarà com a prova pilot i, una vegada se'n valorin els resultats, es decidirà si donar-hi continuïtat a partir del proper curs.