L'església del Cor de Maria de Solsona ha preparat un nou altar en honor de Josep Vidal i Julián Villanueva, dos màrtirs claretians que van ser morts el 1936 a Navès i a Su respectivament i el 2017 van ser beatificats.

El 21 d'octubre del 2017 es van beatificar a la Sagrada Família de Barcelona un total de 109 màrtirs claretians d'arreu de Catalunya, entre els quals es trobaven Vidal i Villanueva. La beatificació és el pas previ a convertir-se en sant. Així doncs, si es comprova que els beats fan algun miracle, el vaticà ho comprovaria i es podria procedir a la canonització d'aquests beats.

Tot i que la majoria dels màrtirs beatificats a Barcelona van anar a parar a Vic, la parròquia de Solsona es va comprometre que si Vidal i Villanueva es quedaven a la ciutat els construirien un altar, ja que van considerar que tenir-los a Solsona aportava una important riquesa espiritual tant a la parròquia com a la ciutat.

Així doncs, es van portar a terme els procediments necessaris per dedicar-los un altar com ara fer la comprovació dels cossos sota la supervisió d'un metge, exhumar-los i portar les restes a Roma. Un cop fets aquests procediments, es van posar les restes de Vidal i Villanueva i les seves relíquies en una urna situada en un dels laterals de l'església Cor de Maria de Solsona. Tot i això, les restes i les relíquies dels dos màrtirs claretians estan en mans de la parròquia de Solsona des del 1956, 20 anys després de la seva mort en mans de republicans.

El 10 de novembre se celebrarà finalment la col·locació del nou altar a l'església del Cor de Maria de Solsona, que, segons el rector de la parròquia, Lluís Tollar, ja està acabat en un 90%. La cerimònia de benedicció de l'altar tindrà lloc durant la missa de les 12 del migdia i el procés anirà a càrrec del bisbe de Solsona, Xavier Novell.