El cicle «Explica'm un conte» comença aquest divendres al saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona la seva nova edició. La primera sessió del cicle l'estrenaran Arsalan Ali i Subhan Musthaq, dos joves que van emigrar sols del seu país d'origen, el Pakistan, i que ara resideixen a Solsona. Els dos joves explicaran al públic infantil assistent l'àlbum Soc l'Adila. Història il·lustrada de Malala Yousafzai, que està basat en la vida de la jove pakistanesa gua-nyadora del premi Nobel de la pau el 2014.

Aquesta primera sessió del cicle està vinculada amb el projecte «3 mirades», organitzat per l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, que també s'estrena aquesta setmana i que tracta sobre els joves que emigren dels seus països en solitari i ho deixen tot enrere a la recerca d'un millor futur per a ells.

La iniciativa coorganitzada per la Biblioteca Carles Morató i el Pla de Ciutadania i de les Migracions del Consell Comarcal del Solsonès té com a objectiu fomentar el gust per la lectura i apropar als infants la diversitat cultural de la població solsonina. Per això s'intenta que ciutadans de diferents procedències comparteixin amb el públic històries dels seus països d'origen. Les sessions se celebraran els darrers divendres de cada mes fins al 27 de març a les cinc i mitja de la tarda i l'entrada a totes les sessions és lliure.