La Fira de Sant Ermengol celebrada a la Seu d'Urgell el cap de setmana passat va acollir el 25è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu. Un formatge de la formatgeria El Miracle, del municipi de Riner, i un de la formatgeria Reixagó, d'Olost, van ser els gua-nyadors de dues de les 16 categories del concurs, al qual es van presentar un total de 175 formatges. El formatge El Claustre del Miracle va guanyar en la categoria de llet d'ovella, quallada enzimàtica, i el Blau de Jutglar de Reixagó va guanyar en la categoria de millor formatge blau.

La formatgeria berguedana Cuirols també va ser guardonada en el concurs. Els de la Nou del Berguedà es van emportar la medalla de plata en la categoria de matons, recuits i brossats, i la de bronze en la categoria de llet de cabra, quallada mixta, amb el formatge L'esquirol.

El Claustre, el formatge que va guanyar el diploma medalla d'or d'una de les categories amb més prestigi i que més participants reuneix, és un formatge de llet d'ovella crua curat durant nou mesos en una cava completament natural situada a sota del claustre del monestir del Miracle, situat al municipi de Riner. D'aquí ve el nom del formatge. Allà hi ha un dipòsit amb una gran quantitat de litres d'aigua que aporta al formatge la seva humitat característica i els fongs que li donen el seu particular gust.