25 de octubre de 2019
25.10.2019
Regió7

Comença el termini de construcció del nou centre de l'escola El Vinyet de Solsona

L'Ajuntament i l'empresa encarregada de dur a terme el projecte van firmar ahir l'acta de replanteig que dona inici a l'execució de les obres

24.10.2019 | 23:02
Instal·lació dels mòduls del Vinyet que els alumnes podran abandonar durant el curs 2021-2022

Després de molts anys de demanar la construcció de la nova escola El Vinyet, ahir va començar oficialment el termini de les obres del que serà un nou centre educatiu a Solsona. A partir d'ara, l'empresa encarregada de realitzar la construcció del nou equipament, BRD i Associats, disposarà de 18 mesos per dur a terme el projecte, que té un cost total de gairebé 5.500.000 euros. Per tant, si tot va segons el que s'ha establert, els alumnes podran estrenar les noves aules el curs 2021-2022.

Representants de l'Ajuntament de Solsona, de la Generalitat i de l'empresa encarregada de construir el nou edifici van signar ahir l'acta de replanteig del projecte, de manera que el començament de les obres és imminent. La construcció de la nova escola era una demanda històrica al municipi, i és que des de fa anys els més de 200 alumnes del centre han d'estudiar en mòduls a causa de la manca d'espai.

El procés per construir el nou equipament ha tingut diversos contratemps al llarg dels anys. El primer pas per a la construcció del centre va ser la urbanització i adequació del carrer Francesc Ferrer i Guàrdia, on se situarà el nou centre, per part de l'Ajuntament solsoní. L'any 2014 es va anunciar per primer cop el projecte de la nova escola, però a final del 2016 un retard en l'entrega del projecte a la comissió que l'havia de revisar per trametre la licitació, va provocar que es retardés un cop més l'inici de la construcció.

Finalment la Generalitat va posar el projecte a concurs el 2018, però el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va obligar a posar-lo de nou a concurs per irregularitats en el plec de clàusules de licitació i en alguns criteris d'adjudicació. Després d'un període d'incertesa, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va dir en una visita a l'escola el mes de maig passat que les obres començarien després de l'estiu, afirmació que s'ha complert.

La nova escola tindrà dos edificis, un que es destinarà a aules i administració i despatxos, amb dues plantes, i l'altre que tindrà el gimnàs i una aula multiusos. A l'edifici principal s'hi preveuen tres aules per a preescolar, el menjador amb cuina completa, l'aula de psicomotricitat, la biblioteca, consergeria i els despatxos. A la segona planta hi hauria les aules de primària. Aquest projecte s'engloba en una parcel·la d'uns 9.000 metres quadrats, dels quals els edificis n'ocuparan gairebé 2.500.

A més el nou centre destacarà per l'eficiència energètica i el baix consum. Per exemple, la il·luminació del centre serà amb llums led, s'escalfarà l'aigua amb calderes de biomassa i s'instal·laran plaques fotovoltaiques amb l'objectiu de ser més respectuosos amb el medi ambient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook