Arsalan Ali i Subhan Musthaq van explicar ahir als infants assistents a la bibloteca Carles Morató de Solsona l'àlbum «Soc l'Adila. Història il·lustrada de Malala Yousafzai», basat en la vida de la jove pakistanesa guanyadora del premi Nobel de la pau el 2014.

El llibre narra la història real de Malala Yousafzai, que està encarnada pel personatge de l'Adila. A la protagonista li encanta estudiar i anar a l'escola per poder complir el seu somni de convertir-se en professora o doctora. Temorosa que els seus pares la treguin de l'escola, fet que passa sovint en aquell país i en altres de no desenvolupats, demana ajuda a la seva professora, que decideix anar a parlar directament amb els seus pares i els explica la història de la Malala, que va viatjar a Europa deixant enrere la guerra del seu país d'origen per arribar a ser Nobel de la pau defensant l'educació infantil i els drets de les dones.

El llibre aconsegueix transmetre als infants els valors de la Malala. El mateix Arsalan Ali destaca que li va agradar molt explicar aquest conte als nens i nenes de Solsona, no només perquè és una història del seu país, sinó també perquè transmet el missatge que estudiar i lluitar pel que un vol ser i fer en la vida és molt important.