L'alcalde d'Olius, Antoni Márquez, passarà a presidir, a partir de la sessió d'aquest dijous a la tarda, el Consell d'Alcaldes del Solsonès, una vegada ha rebut la delegació per part de la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón. El nou càrrec d'Antoni Márquez, es centrarà en proposar assumptes a tractar, rubricar la convocatòria, en presidir les sessions dels edils de la comarca i dirigir la sessió.

Es compleix així amb la reclamació de molts dels alcaldes que formen el consell que demanaven que la presidència de l'ens recaigués en un d'ells per raons lògiques. Alarcón va entendre i acceptar aquesta reclamació i per tant finalment ha delegat les seves competències a l'alcalde que ella mateixa ha elegit, Antoni Màrquez, de l'Agrupació d'Electors Independents.

Per altra banda, en la sessió d'aquest dijous que tindrà lloc a les cinc de la tarda a l'ens comarcal, el Consell d'Alcaldes del Solsonès tractarà la modificació de l'ordenança del Centre de Tractament de Residus del Solsonès, una declaració en relació al cessament de la protecció permanent i presencial a la seu dels jutjats i una moció contra la instal·lació d'una incineradora de residus a Cercs, entre altres.