El bisbe de Solsona, Xavier Novell, carrega durament contra els mitjans de comunicació en el seu escrit del full diocesà d'aquest diumenge. Novell afirma que «avui dia, tots sabem que els mitjans no solen ajudar gaire l'Església, més aviat la perjudiquen». El bisbe va presidir ahir la missa del canal de televisió públic La 2. En l'escrit assegura que el fet de presidir-la el va fer pensar sobre la importància dels mitjans per fer arribar a les persones l'Evangeli.

Després de carregar contra els mitjans convencionals, Novell recorda que hi ha altres mitjans catòlics «que treballen i informen objectivament sobre la vida de l'Església». El prelat de Solsona també destaca la comunicació des de les parròquies, alguns mitjans afins a l'Església com Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, i «la xarxa d'oració del Sant Pare que ha promogut en els últims anys un vídeo mensual amb les intencions de pregària del Papa».

Novell finalitza el seu text demanant que no es perdi l'esperança «vers la tasca dels mitjans de comunicació» i que «pensem que n'hi ha molts que ofereixen el bo i millor i la majoria de vegades de manera voluntària», a més de defensar les misses televisades, ja que hi ha gent que les necessita perquè no pot participar en l'eucaristia.