L'Orfeó Nova Solsona té la voluntat de demanar a la Generalitat de Catalunya la Creu de Sant Jordi. L'entitat solsonina celebra enguany el seu centenari i, entre els diferents actes del centenari, es troba el de demanar la prestigiosa distinció.

En el darrer ple de l'Ajuntament de Solsona es va aprovar que el consistori s'adherís a la petició de la Creu de Sant Jordi de l'entitat per dotar de més força la iniciativa. L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va explicar que en la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, durant la festa major de la ciutat, ell mateix va donar la idea que l'entitat demanés la Creu de Sant Jordi amb motiu del seu centenari.

Aquest reconeixement distingeix aquelles persones o entitats que han prestat serveis destacats a Catalunya, especialment en l'apartat cívic i cultural. Per tant, l'Orfeó Nova Solsona podria complir els requisits necessaris per fer la petició d'aquest reconeixement.

D'aquesta manera, si finalment se li atorgués la Creu, la coral solsonina s'uniria a altres guardonats com Leo Messi, la Trinca, sor Lucía Caram i La Marató de TV3.