L'Ajuntament de Solsona Ho fa per commemorar que el dia 14 de novembre és el Dia mundial de la diabetis i gràcies a la instal·lació d'uns nous llums LED que permeten que la façana de l'edifici mostri una eixida il·luminada de diferents colors, segons faci falta a cada moment.

La millora, que ha consistit en la col·locació d'unes tires LED RGB de 60 metres, s'ha contractat a l'empresa solsonina Instal·lacions Xavi Díaz per un import que frega els 3.000 euros, detalla el consistori en un comunicat. "D'aquesta manera podem donar una resposta més visible a entitats que ens demanen l'adhesió a diferents campanyes de sensibilització", assenyala l'alcalde, David Rodríguez. Al mateix temps, s'ha substituït els focus anteriors, que eren halògens, amb un elevat cost energètic.

El blau, una petició de l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central

L'estrena de la nova il·luminació es fa per commemorar el Dia mundial de la diabetis. El consistori solsoní ha recollit la petició de l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central i s'ha afegit així a l'acció que es duu a terme arreu del món per conscienciar sobre la diabetis i la importància de seguir una alimentació saludable que ajudi a controlar-la.

Segons el Servei Català de la Salut (CatSalut), cada any es diagnostiquen prop de 700 nous casos de diabetis tipus 1 a Catalunya. Prop tres quartes parts dels nous casos es detecten abans dels 30 anys, i la majoria corresponen a homes, que tenen un 20 per cent més de possibilitats que les dones de patir aquesta afecció.

El dia 25 de novembre, amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, els nous llums s'il·luminaran de color lila.