L'Ajuntament de Solsona ha instal·lat nous llums a la façana de l'edifici amb l'objectiu d'il·luminar-la. A més a més, la nova instal·lació permet dotar l'edifici de diferents colors, fet que es podrà aprofitar per a dates assenyalades com aquesta setmana.

La recent instal·lació, que fixa de tires led RGB de 60 metres, ha tingut un cost de prop de 3.000 euros i es va contractar a l'empresa solsonina Instal·lacions Xavi Díaz per portar-la a terme. «D'aquesta manera podem donar una resposta més visible a entitats que ens demanen l'adhesió a diferents campanyes de sensibilització», assenyala l'alcalde solsoní, David Rodríguez. Al mateix temps, s'han substituït els focus que hi havia anteriorment, que eren halògens i comportaven un elevat cost energètic.

Segons el Servei Català de la Salut (CatSalut), cada any es diagnostiquen prop de 700 nous casos de diabetis tipus 1 a Catalunya. A fi de sensibilitzar la societat sobre aquesta malaltia, l'Ajuntament solsoní il·luminarà la façana de color blau durant tota aquesta setmana, amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que es commemora demà, 14 de novembre.

A petició de l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central, el consistori solsoní s'afegeix així a l'acció que es du a terme arreu del món per conscienciar sobre la diabetis i la importància de seguir una alimentació saludable que ajudi a controlar-la. Dades oficinals del CatSalut destaquen que prop de tres quartes parts dels nous casos de diabetis tipus 1 es detecten abans dels 30 anys, i la majoria corresponen a homes, que tenen un 20 % més de possibilitats que les dones de tenir aquesta afecció.

El proper 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, els nous llums s'il·luminaran de color lila.