El Consell Cultural Francesc Ribalta ha donat a conèixer els tres candidats a rebre el Premi Solsonès, en la segona edició de la convocatòria. Són Manel Ariza (mestre), Eva Jaray (música) i Pepito Muxí (cantant). Ara s'obre la fase de votació que culminarà el dia 20 de desembre a les 8 del vespre, a l'edifici de l'ens comarcal amb el lliurament del distintiu.

El Premi Solsonès és un reconeixement a les persones o entitats que, al llarg de l'any, han sobresortit en les seves respectives disciplines, han donat a conèixer el Solsonès o, en especial enguany, són persones que identifiquem amb l'ànima i el bagatge de tres associacions o entitats molt arrelades al nostre territori.

El procés d'elecció serà a través de votació popular i l'acte d'atorgament del premi tindrà lloc a finals d'any, coincidint amb la campanya nadalenca. Per poder votar hi ha dues opcions, o bé fer-ho telemàticament, a través de la plataforma solsones.eixams.com o bé presencialment, a la seu del Consell Comarcal del Solsonès, amb el DNI. En el cas de l'opció telemàtica cal estar registrat o registrar-se, però el procés no és immediat. Hi poden participar tots els veïns del Solsonès més grans de 16 anys. La votació finalitzarà el proper 5 de desembre del 2019, i el resultat es dona a conèixer el 20 del mateix mes. Els organitzadors fan aquesta tria entre tres noms considerant que el fet de participar en aquesta terna de finalistes ja suposa un primer reconeixement a la feina que han fet les persones proposades.

Manel Ariza Bosch

Mestre de Freixinet. Manel Ariza ha estat mestre a Freixinet, al municipi de Riner, i recentment s'ha jubilat. És l'únic mestre que des que es va crear la Zona Escolar Rural del Solsonès n'ha format part. És ànima de la la ZER del Solsonès, que enguany celebra els 30 anys.

Eva Jaray Moncunill

Cobla Ciutat de Solsona. Eva Jaray Moncunill és component de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. A l'inici de la formació de la Cobla, Jaray ja hi va ser. I 25 anys després és l'única instrumentista que en forma part des dels seus inicis. La cobla celebra aquest any el quart de segle.

Pepito Muxí Coll

Cantant de l'Orfeó Nova Solsona. Pepito Muxí Coll és membre de l'Orfeó Nova Solsona. És l'únic cantaire en actiu que forma part de l'entitat des de la seva refundació, l'any 1960. El més veterà a la formació. L'Orfeó Nova Solsona celebra el seu centenari a partir d'aquest cap de setmana.