L'ambient nadalenc s'avança a Solsona al dissabte 7 de desembre. Aquest dissabte enmig del pont de la Puríssima se celebrarà la Fira del Tió. La mostra, adreçada a un públic familiar, manté el mercat d'artesania a la plaça Major i les activitats paral·leles entre les places de la Catedral i de Palau, i redistribueix algunes parades al carrer de Sant Miquel.

La fira es podrà visitar de 10 del matí a 8 del vespre. Hi haurà una quinzena de parades d'artesania, a més de les d'entitats socials, que aquest any es redistribueixen al carrer de Sant Miquel per deixar més espai per a visitants i venedors.

L'elevada afluència del públic familiar l'any passat durant el matí ha dut l'organització a incrementar l'oferta d'activitats que s'hi adrecen, totes gratuïtes. Així, hi haurà jocs del món gegants, un taller de patinets rollerski, tallers nadalencs i un arbre dels desitjos, a més a més d'una sessió de contacontes tant per a infants com per als pares.

Exposició de caganers

Una altra novetat arribarà al migdia amb un vermut i una actuació musical a càrrec de Nusduo. A banda d'això, l'exposició de tions i pessebres que s'instal·larà al claustre de la catedral s'amplia amb caganers de l'Associació d'Amics del Caganer.

Pels volts del migdia qui s'hi hagi inscrit prèviament també podrà participar en un taller per elaborar snacks dolços saludables i ecològics per a les festes de Nadal a la botiga Molsa-Toleràncies. A la tarda, hi haurà una xocolatada popular, una sessió de Musiquemoles, l'espectacle familiar de Jaume Ibars Que comenci la festa, el lliurament de premis i l'encesa de l'arbre de Nadal i, per tancar, una actuació de l'Orfeó Nova Solsona.