L'equip d'El 6 (Servei d'intervenció socioeducativa del Solsonès), que treballa i acompanya infants, joves i famílies en els diferents processos de creixement personal, iniciarà properament un nou projecte, l'anomenat l'Espai Cucanya.

Es tracta d'un servei dedicat a la petita infància -nens i nenes de 0 a 3 anys- i a les seves famílies i pretén acompanyar, donar suport i desenvolupar eines per a la criança de l'infant i el seu propi entorn. Aquest projecte parteix de la criança respectuosa, basada en respectar l'evolució i els temps de cada infant, i crear un espai que convidi a la reflexió, al compartir, a l'ajuda mútua entre pares i mares, infants i professionals.

L'Espai Cucanya s'iniciarà amb un cicle de conferències que tractarà sobre diversos aspectes de la criança, com ara els rols parentals, el joc com l'ofici de l'infant, els vincles afectius, els hàbits saludables i l'entrada a l'escola, entre d'altres. La primera conferència, oberta a tothom, es durà a terme el proper dilluns a les 3 de la tarda a la Sala de les Homilies d'Orga-nyà de la biblioteca i tractarà sobre els diferents rols parentals. La conferència, titulada Necessito límits?, anirà a càrrec de Marta Vilaseca Nogueras, psicòloga del CDIAP del Solsonès. Aquesta iniciativa del Consell Comarcal i d'El 6 té la col·laboració del CDIAP i el suport del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.