Les Jornades d'Ecoturisme organitzades per l'associació de turisme de la Vall de Lord, el consorci Leader i la cooperativa Raiels, han tancat aquest dimarts els actes del 2019 amb una sèrie de propostes basades en l'ecoturisme d'arreu de Catalunya. Així doncs l'acte ha iniciat amb la xerrada de l'ambientòleg i codirector de l'espai TReS, Xavier Basora, sobre el concepte d'ecoturisme.

Posteriorment ha arribat el torn de la presentació de les propostes basades en ecoturisme d'arreu de Catalunya. La presidenta de l'Associació Marques de Pastor, Mireia Font, va presentar el projecte de la seva entitat. Es tracta d'El Cinquè Llac, una ruta que forma part de Gratitud Pallars i que està formada per petits allotjaments i empreses turístiques que creuen en el treball honest i en la dimensió humana del turisme.

La Jornada va acabar amb la presentació de Cerdanya EcoResort a càrrec del seu director, David Isern, que va parlar sobre com la sostenibilitat i la innovació han aconseguit rellançar una empresa de 73 anys d'història.

Aquesta Jornada tanca les que s'havien de celebrar el 2019. Durant el mes de gener se celebraran les dues jornades d'ecoturisme restants que completaran el cicle organitzat per l'associació de turisme de la Vall de Lord.