El 22 i 23 de novembre es va realitzar arreu de Catalunya el Gran Recapte d'aliments bàsics destinats a les persones que més els necessiten. El Solsonès també hi va participar i va reunir un total de 5.515 quilos d'aliments, que van superar lleugerament la xifra de l'any passat de 5.494 quilos.

La part més positiva que destaca l'entitat organitzadora d'aquesta iniciativa a la comarca, Creu Roja Solsonès, és que aquest any s'ha batut el rècord d'establiments participants al territori amb un total de 14. Enguany, a part dels establiments de Solsona, també n'hi han participat tres de Sant Llorenç de Morunys. Es tracta de Cal Ton, Cal Xinxó i el supermercat Ceci.

Creu Roja assegura que la campanya ha estat possible gràcies a la col·laboració de 46 persones voluntàries, així com d'altres entitats i empreses com la Fundació Volem Feina, Transports Viladrich i Gràfiques Dach, sense deixar de banda l'Ajuntament de Solsona.

A més, l'entitat també dona les gràcies a tots els donants que han participat en la campanya oferint aliments, que es destinaran al projecte «Rebost solidari del Solsonès», i seran distribuïts a les persones i famílies de la comarca que més ho necessitin, prèvia valoració de Serveis Socials.