El Consell Comarcal del Solsonès ha organitzat dues formacions destinades a empreses i entitats privades sobre la igualtat entre homes i dones.

La primera formació se celebrarà dimarts de 10 a 11.30 del matí i serà dirigida per l'experta en polítiques d'igualtat en l'àmbit de l'empresa Georgina González. La formació portarà per títol «Per obligació o per convicció? L'aplicació pràctica de la igualtat a les empreses», i la intenció és crear un espai per parlar dels beneficis que aporta la igualtat d'oportunitats a l'organització, el marc legal i normatiu que les regula i les dificultats que poden sorgir i com abordar-les.

La segona proposta, titulada «Liderar en femení. El camí per humanitzar les empreses», la liderarà la consultora i escriptora Mercè Brey i tindrà lloc el 10 de desembre a la mateixa hora que la primera i al mateix lloc, a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal. L'objectiu d'aquesta és reflexionar sobre la importància d'incorporar els valors qualificats de «femenins» al món econòmic i empresarial. Com sosté Brey, «el lideratge femení no és una moda, és una urgència». Els dos actes seguiran el format de cafè-col·loqui amb l'objectiu de crear un espai de confiança, reflexió i aplicabilitat més enllà del marc teòric.

Les dues formacions s'emmarquen en el projecte «La igualtat, ara i aquí». El mes de gener passat, el Consell Comarcal va iniciar el projecte destinat a les administracions públiques.