L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) ha convocat la dotzena edició del Concurs d'Aparadors de Nadal. El tràmit per presentar-s'hi es va iniciar ahir i finalitzarà el proper 9 de desembre.

El concurs premia diversos aspectes com l'impacte visual, l'originalitat, la creativitat i la coherència del que les botigues solsonines mostren al carrer. Enguany, els establiments solsonins guanyadors es repartiran un total de 650 euros dividits en els tres primers premis mitjançant els quals l'Ajuntament incentiva l'ambientació nadalenca al carrer i les botigues de la ciutat.

Així, hi haurà un primer premi de 300 euros, un segon de 200 i un tercer de 150. Els criteris de valoració per determinar els establiments guanyadors seran els mateixos de l'any passat: l'impacte visual i la capacitat d'atracció i seducció del vianant, inclosos els estímuls visuals que criden l'atenció; l'originalitat a l'hora d'utilitzar elements que destaquin sobre la resta d'aparadors, així com la relació i harmonia entre la imatge de l'establiment, els seus productes i l'aspecte de l'aparador.

El jurat estarà format per representants de la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC), La Menestrala, Empresaris per al Solsonès, La Inquieta, el cicle formatiu de Comerç de l'Escola Arrels II i la mateixa Adlsolcar. El jurat tindrà l'obligació de passar a veure i analitzar els aparadors entre els dies 11 i 31 de desembre, els quals hauran de presentar en un lloc visible un distintiu que se'ls facilitarà des de l'Agència.

Com a novetat en aquesta edició es faran muntatges de vídeo amb imatges de tots els aparadors concursants per fer-ne difusió a les xarxes socials.

En el concurs de l'any passat hi van participar prop d'una trentena d'establiments d'arreu de Solsona, i en primera posició va quedar l'aparador de Mans i Mànigues, en segona Òptica Roure i el tercer lloc del podi el va ocupar La Celes.