Francesc Casafons i Fornell, conegut a Solsona com a «Paco del Sport» va complir cent anys el dissabte d'aquest cap de setmana i l'Ajuntament l'ha volgut felicitar aquest dilluns mitjançant l'entrega d'un ram de flors i un diploma que deixa constància «d'una vida exemplar com a solsoní compromès amb la preservació de la memòria col·lectiva de la ciutat». Després de la visita l'alcalde de Solsona, David Rodríguez ha assegurat que «és gratificant poder felicitar aquelles persones que arriben a aquesta edat amb qualitat de vida i amb una energia envejable» i ha afegit que «és positiu que la ciutat, encara que sigui amb un petit gest, en reconegui la trajectòria vital».

Per aquesta raó, i amb aquesta primera acció, l'Ajuntament de Solsona s'ha proposat reconèixer a partir d'ara als ciutadans i ciutadanes de Solsona que arribin als 100 anys de vida o més. La propera serà Maria Mas i Ramonet, que va néixer el 12 d'octubre del 1918, més d'un any abans que Casafons.

Casafons és conegut amb el sobrenom de Paco del Sport en referència a l'establiment que va regentar la seva família durant molts anys en tres localitzacions diferents de nucli antic de la ciutat, convertint-se així en un dels locals més coneguts pels solsonins i solsonines. En Paco del Sport és un amant de la història local i gaudeix de transmetre-la a les noves generacions. El 2013 va rebre el premi Signum com a reconeixement a la contribució al recull de la memòria oral de la ciutat.