L'Associació Fènix d'ajuda i suport contra el càncer ofereix avui la presentació del seu llibre Miscel·lània, creat amb motiu del desè aniversari de l'entitat, i que es converteix en l'últim acte de la celebració dels seus primers 10 anys d'existència.

L'acte, que tindrà lloc a la sala cultural de l'ajuntament a les set de la tarda, tindrà dues parts. La solsonina Rut Armengol oferirà una petita actuació musical com a obertura i tancament de l'acte, però l'eix central seran els parlaments de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, del president de la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC), Ramon Maria Miralles, i del president de Fènix, Jordi Riart.

El llibre és un recull de textos i il·lustracions de diferents autors de Solsona que han escrit relats de gèneres diversos, com ara històrics o de ficció, entre d'altres. El president de l'ens, Jordi Riart, explica que quan van voler crear el llibre van decidir demanar a una sèrie d'escriptors i escriptores un relat absolutament lliure amb l'únic condicionant que defensés els valors que promou l'entitat. «També es va demanar a una colla d'artistes que fessin una il·lustració que acompanyés aquests relats, i així ajuntàvem la voluntat d'una colla d'artistes amb els textos, fet que dona un valor afegit al llibre», explica Riart.

L'obra està formada per onze relats acompanyats de les respectives il·lustracions. D'aquesta manera han participat en el llibre un total d'11 escriptors i 11 artistes, a part del pintor solsoní Jaume Roure, que ha realitzat la portada; Ton Casserres, que ha creat la il·lustració que acompanya la introducció del llibre; i el president de FECEC, Ramon Maria Miralles, que ha escrit el pròleg de l'obra.

El president de l'associació Fènix es mostra orgullós de l'evolució de l'entitat i assegura que «hem aconseguit oferir un gran ventall de serveis gratuïts a totes aquelles persones que necessiten suport en passar per un procés oncològic». «L'any passat vam ser declarats entitat d'utilitat pública, i això ens va demostrar que som una entitat reconeguda per l'administració pels nostres beneficis socials», afirma Riart.

Com que el llibre és un homenatge a tots els socis, col·laboradors, institucions i empreses que han donat suport a Fènix durant els darrers deu anys, no estarà a la venda, ja que la intenció és regalar-lo a totes aquestes persones que han participat en l'entitat.