Els Reis d'Orient no es van oblidar de la seva visita anual a Solsona i, malgrat l'enrenou que els fa anar atrafegats tota la tarda i la nit, van tenir temps de saludar i entregar regals a petits i grans.

Melcior, Gaspar i Baltasar van ser els tres protagonistes d'una cavalcada que cada any és més lluïda i incorpora més elements. Enguany, s'estrenava la bústia reial de grans dimensions habilitada per recollir els encàrrecs de darrera hora dels nens i nenes més despistats, i que ja era al Parc de Nadal ubicat a la sala polivalent durant aquestes festes nadalenques.

Segons fonts de Ses Majestats, cent cinquanta persones van participar en la desfilada d'ahir a la tarda, que va començar amb tres quarts d'hora de retard que tothom va disculpar. Nombroses persones a títol individual i entitats locals participen en aquesta cavalcada, des d'esplais fins a grups de teatre i dansa.

La cavalcada reial va entrar a la ciutat per l'avinguda del Cardenal Tarancón i va seguir pel mig del passeig del Pare Claret. Era encapçalada per l'estrella i, seguidament, desfilaven elfs, portadors de fanalets i torxes, escribes, carboners i armats que custodiaven els Reis. Al Portal del Castell van descavalcar i es va afegir a la comitiva l'Orquestra Patinfanjàs, i l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, els va donar la benvinguda; van continuar el recorregut passant per davant de l'ajuntament -on van saludar la corporació municipal- i després van anar a la capelleta de la plaça de Sant Joan, on Melcior, en nom dels Reis d'Orient, va adreçar-se als presents.

Després la comitiva reial va continuar cap a la plaça Major i va acabar el recorregut a la catedral, on van fer la tradicional adoració al nen Jesús. Finalment, van visitar els usuaris de la residència de la ciutat.

El discurs

En el seu parlament, el rei Melcior va recordar els més desafavorits i va fer esment de les 280 joguines recollides en la campanya de Creu Roja i també de les 90 famílies que va atendre el Fons d'Emergència Social aquest any passat, i entre les quals hi ha un centenar d'infants. «Sigueu-ne conscients», va dir Melcior als presents.