Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a visitar els nens i les nenes solsonins, que ja els esperen amb candaletes. Serà avui, a partir d'un quart de set de la tarda, quan els Reis entraran a Solsona per l'avinguda del cardenal Tarancón (molt a prop de l'escola Setelsis) i seguidament s'adreçaran al Portal del Castell, on els tres protagonistes de la vetllada baixaran de les respectives carrosses i continuaran el recorregut a peu, fet que afavoreix el contacte amb els més petits.

El recorregut que ha programat l'organització, a càrrec de les regidories de Cultura i Joventut, és idèntic al de l'any passat. Així, després de recórrer el carrer Castell, la comitiva reial es dirigirà a la plaça de Sant Joan, la plaça Major i acabarà a la catedral, on com ja és tradicional els Reis adoraran el nen Jesús. Després, quans els petits ja seran a casa, es preveu que els Reis visitin els residents de la residència Pere Màrtir Colomés.

Bústia reial

La principal novetat de la cavalcada de Reis serà la incorporació a la comitiva que desfilarà aquest vespre d'una bústia reial perquè els nens i nenes més despistats puguin enviar la carta a temps, amb la garantia que serà rebuda pels Reis abans d'entregar les joguines i la resta de comandes. Aquesta mateixa bústia ja era instal·lada en el Parc de Nadal que aquestes festes s'ha habilitat a la sala polivalent per als més petits.

La cavalcada de Reis de Solsona ja fa anys que és un exemple d'implicació de diferents entitats i associacions locals que col·laboren amb l'Ajuntament a fer la cavalcada ben lluïda. Es tracta d'entitats de caire molt divers, com són la Fundació Amisol, l'Esplai Riallera, l'agrupament escolta Pare Claret, Tatrau Teatre, Orquestra Patinfanjàs, Centre Excursionista del Solsonès, Escola de Dansa i les escoles de primària Setelsis, Arrels i El Vi-nyet. A més a més, la cavalcada també té col·laboradors a títol individual.