El programa de Solsona «Salut, consciència i moviment» torna als orígens i aquest any se centra en l'oferta de cursos de tai-txí, per als quals l'Ajuntament obre inscripcions el proper dilluns. La primera edició es durà a terme entre l'11 de febrer i el 19 de maig i la segona, entre el 22 de setembre i el 15 de desembre.

Con en les passades edicions, enguany els cursos de tai-txí els impartirà l'instructor diplomat David Cifré. Aquesta disciplina és un art marcial d'origen xinès que consisteix en una sèrie de moviments entrellaçats, la pràctica del qual permet millorar la coordinació i l'equilibri i relaxar el cos i la ment.

El proper curs es desenvoluparà en un total de dotze sessions els dimarts entre l'11 de febrer i el 19 de maig en dos horaris possibles, al matí, d'un quart d'onze a tres quarts de dotze, o bé a la tarda, de sis a dos quarts de vuit. Les sessions es faran a l'auditori de la Sala Polivalent i el preu d'inscripció és de 45 euros. Les persones que hi estiguin interessades poden adreçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana municipal. Per a més informació, es pot contactar amb el Servei d'Informació i Atenció a les Dones al telèfon 973483234 o al correu electrònic siad@elsolsones.cat.

El programa, que és una proposta de les regidories de Salut i Igualtat de Solsona i el SIAD del Consell Comarcal torna a incloure enguany un taller de paternitat conscient gratuït amb la psicòloga i coach Hermínia Gomà, però encara no se n'ha fixat el dia. Amb aquesta activitat es vol donar eines als pares en la resolució de possibles conflictes amb els fills i fomentar la corresponsabilitat en la cura dels infants.