En la sessió plenària del Consell Comarcal que es va celebrar ahir, l'ens comarcal va aprovar per unanimitat la baixada dels preus del servei bàsic de teleassistència mòbil, així com el de terminals perifèrics gràcies a un nou conveni amb l'empresa que atorga aquests serveis a la comarca.

El cost de la teleassistència bàsica es mantindrà en els 7 euros mensuals. Pel que fa a la teleassistència mòbil, aquesta passa de 28 euros a 10 euros al mes. Respecte als terminals perifèrics, se'n redueix el preu mensual dels 7 als 5 euros per dispositiu. El servei de teleassistència consisteix en un terminal que l'usuari, en cas d'emergència, pot utilitzar prement un botó que el posa en contacte amb una central per derivar-lo a altres persones o serveis d'emergència.

Aquesta modificació respon a la voluntat d'afavorir i abaratir la instal·lació de teleassistències mòbils i perifèrics, que poden ser de gran utilitat en edificacions aïllades com les que hi ha a bona part de la comarca, al tractar-se d'un territori amb un gran nombre de masies disseminades.

Aquest servei va tenir l'any passat un total de 213 usuaris d'arreu de la comarca del Solsonès, i per tant s'espera que la nova mesura pugui beneficiar una xifra semblant de persones. El servei de teleassistència preveu tres tipus de terminals: el bàsic, consistent en un polsador que es pot utilitzar a dins de l'habitatge; el servei de teleassistència mòbil, pensat per a persones que surten del recinte de l'habitatge i que permet accionar-lo fora; i els terminals perifèrics, consistents en detectors de gas, detectors de moviments, caigudes o fum, entre d'altres.

Pel que fa als preus del servei bàsic d'ajuda a domicili i de les diferents modalitats del xec servei, aquests seran iguals als establerts en l'anterior conveni.