Les nevades que ha portat el temporal Gloria han beneficiat les estacions d'esquí catalanes, que aquest cap de setmana han pogut obrir portes amb més quilòmetres de pistes esquiables. Una de les estacions més beneficiades per aquestes nevades ha estat el Port del Comte, al Solsonès, que ha passat de tenir el 20% de les pistes obertes fins a obrir el total dels 54 quilòmetres esquiables. El seu director, Albert Estella, ha indicat que la nevada del dimecres els ha "salvat la temporada". Altres pistes d'esquí com Port Ainé també han pogut obrir el 100% de l'estació, mentre que a Espot només hi ha dues pistes tancades per motius de seguretat. Per contra, l'estació de La Molina s'ha quedat sense subministrament elèctric aquest dissabte durant prop de dues hores.

Estella ha explicat que aquest dimecres la neu "finalment" va arribar a l'estació del Port del Compte, amb uns 80 centímetres a la part baixa i fins a 1,2 metres a la part alta d'Estivella. Ha indicat que es tracta d'una nevada "molt bona" perquè els ha permès obrir el total dels 54 quilòmetres esquiables que disposa l'estació. De fet, fa una setmana l'estació només tenia el 20% de les pistes obertes.

El director de l'estació ha indicat que al novembre van començar la temporada "amb bon peu" tot i que les pluges van fer que la neu produïda es desfés. "Es va haver de començar de nou i no hi havia manera", ha explicat, i ha afegit que la nevada d'aquest dimecres "ha salvat la temporada". Estella ha pronosticat que podran tancar "una bona temporada" malgrat no puguin recuperar el pont de Reis i el Cap d'Any, "els dies de màxima afluència" que enguany han estat "complicats".

Aquest dissabte l'estació ha tingut rècord d'esquiadors des que va començar la temporada. Hi han passat unes 4.000 persones, mentre que enguany, sense comptar el dissabte, encara no havien superat el miler. Tot i la boira que s'ha posat a les pistes, Estella ha indicat que la gent ha sortit a gaudir de la neu. "Hi havia ganes de veure la neu com està", ha indicat l'esquiador David, mentre que una altra esquiadora, Amàlia, ha explicat que la boira ha deslluït el bon estat de les pistes.

Per contra, Estella ha explicat que el dia de la nevada l'estació va estar sense subministrament elèctric. Això, ha dit, els ha fet treballar amb un dia de retràs i a contrarrellotge tot i que, finalment, aquest dissabte han pogut obrir la totalitat de l'estació.

Aquest mateix dissabte també s'ha quedat sense subministrament elèctric l'estació de La Molina, a la Cerdanya. Segons han explicat a través de les xarxes socials, ha estat un tall de dues hores provocat per unes proves de Fecsa-Endesa.

Les estacions de Port Ainé i Espot, obertes gairebé al 100%

La neu del temporal també ha estat molt ben rebuda a la resta d'estacions d'esquí del Pirineu lleidatà. L'estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà, ha obert la totalitat de les seves pistes mentre que Espot ho ha fet amb el 98%, segons ha explicat el director de les dues, Xavier Bigordà, qui ha assenyalat que la setmana passada les estacions estaven entre el 70% i el 80% de pistes esquiables. En el cas d'Espot, Bigordà ha indicat que hi ha dues pistes que no s'han obert per seguretat, donat que tenen neu acumulada i es vol evitar possibles allaus. Finalment, ha afegit que la neu a l'hivern "sempre va bé" i que aquesta, a més, genera "més ambient d'esquí. "És positiu en tots els sentits", ha finalitzat.

Obertes totes les estacions d'esquí nòrdic

Les altres grans beneficiades amb les nevades del temporal han estat les set estacions d'esquí nòrdic catalanes, que totes han pogut obrir amb diversos quilòmetres esquiables i gruixos de neu que van des de 50 centímetres de mínim a Tavascan i a Sant Joan de l'Erm fins a un màxim d'un metre i mig a Aransa i Lles. Són gruixos que contrasten amb la poca neu que fins la setmana passada hi havia a la majoria de pistes. Per exemple, l'estació de Guils Fontanera, a la Cerdanya, ha passat de tenir les pistes d'esquí nòrdic tancades i uns 20 centímetres de màxim de gruix de neu a obrir amb 25 quilometres esquiables i uns gruixos de neu que oscil·len entre els 70 i els 90 centímetres.