04 de febrer de 2020
04.02.2020

L'Ajuntament de Solsona limita l'ús dels carros musicals per Carnaval

La mesura pretén fer compatibles les estructures amb el descans veïnal i altres actes de la festa

03.02.2020 | 23:04
Una colla i el seu carro musical durant el Carnaval de Solsona

Quan falta menys de dues setmanes per a l'inici del Carnaval de Solsona, l'Ajuntament introduirà enguany un canvi respecte al seu desenvolupament en els darrers anys. El consistori regularà el funcionament dels anomenats carros musicals, un dels elements tradicionals de la festa de Solsona, amb un ban d'alcaldia que n'estableix les normes. D'aquesta manera es vol intentar conciliar la presència d'aquestes estructures mòbils amb equips de música que es construeixen algunes comparses amb el descans veïnal i el desenvolupament dels actes de la festa.

Així, a partir d'aquest any s'establirà un horari d'ús dels carros que estarà comprès entre les onze del matí i les onze de la nit. Aquests vehicles no podran circular per la calçada de les vies externes al nucli antic i, a més, durant els trasllats previs i posteriors a la seva utilització, els equips de so hauran d'estar apagats.

Per tal de tenir un registre dels carros musicals existents, cada col·lectiu que en tingui s'haurà d'adreçar a l'oficina municipal de la Policia Local per aportar les dades de la comparsa i de dues persones que es facin responsables de l'estructura que sortirà al carrer durant el Carnaval. En cas que s'incompleixin aquests punts la policia immobilitzarà el carro i se sancionarà aquell qui el porti. Aquest ban arriba unes setmanes abans de la festa i després que l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona anunciés el setembre passat, tal com va informar Regió7 (vegeu l'edició del 29 de setembre de 2019), que retirava del programa el concurs «Carrus musicals», deixant clar que no es tractava d'una prohibició.

En el ple ordinari de la setmana passada, l'alcalde i responsable de Governació, David Rodríguez, va avançar el contingut d'aquest ban. «L'obligació de l'Ajuntament és regular aquest tema. Esperem que tothom tinguem seny i sentit comú», va dir.

Per la seva banda el portaveu de Junts per Solsona, Marc Barbens, va instar el govern municipal a «no precipitar-se» i va constatar que «pot suposar una dificultat per a la Policia Local gestionar» aquesta nova normativa. Per això va demanar fer d'aquesta propera edició «un Carnaval de transició» en aquest aspecte i que «no se sigui molt dur». Per contra, la portaveu de la CUP, Pilar Viladrich, va dir en el ple que s'havia de demanar «més tolerància per a aquells establiments que organitzen música en directe, però no per a la música enllaunada que molesta els veïns».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook