La diputada d'Igualtat, Helena Martínez, va visitar aquest dimecres l'àrea d'igualtat del Consell Comarcal del Solsonès. La trobada ha estat la darrera de totes les que ha organitzat el departament d'Igualtat de la Diputació de Lleida amb els consells comarcals de la demarcació. En la setmana anterior, per exemple, la diputada va fer una visita al Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Amb aquestes reunions la Diputació de Lleida pretén obtenir una radiografia de l'estat d'execució de les polítiques d'Igualtat a les comarques lleidatanes. Anteriorment, ja s'havien mantingut reunions amb l'Institut Català de les Dones i en breu hi haurà una segona trobada amb Mireia Mata, Secretària General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya.

És la primera vegada que la Diputació de Lleida compta amb una àrea d'Igualtat. Amb la seva creació, s'ha posat de manifest la necessitat d'incorporar el principi de transversalitat inherent a una política de gènere integral, fent que aquest principi d'igualtat s'incorpori a les polítiques i accions que es duen a terme per la institució i acompanyant als municipis en la introducció d'aquesta visió en les seves actuacions. Ben aviat, l'àrea d'Igualtat crearà un catàleg de serveis per oferir als municipis.