El comitè d'empresa del Centre Sanitari del Solsonès denuncia que el Consell Comarcal, l'ens encarregat de gestionar el centre, no respon a les seves demandes de reunir-se amb l'objectiu de desbloquejar el conflicte que es viu al centre i que perjudica els treballadors que encara no han cobrat la part fixa dels augments retributius dels anys 2018 i 2019 ni les DPO (pagament per objectius).

El comitè assegura que el 17 de gener van demanar per escrit a la direcció del centre un dia per fer una reunió paritària. La direcció del Centre Sanitari va proposar reunir-se fa una setmana però l'assessora de Comissions Obreres (CCOO) del comitè, Helena Motos, no podia acudir-hi per motius laborals i es va optar per declinar la invitació.

Tot i això, el comitè lamenta que en les reiterades ocasions que s'han intentat posar en contacte novament amb el gerent del centre per concretar una nova data, aquest no estava disponible o no volia posar-se el telèfon i asseguren que això és una mostra d'immobilisme que no entenen. Fonts del comitè asseguren que ells només demanen diàleg i negociar però que mai reben resposta.

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, assegura que la direcció del centre ja va proposar una data i que va ser el comitè qui la va rebutjar. A més, assegura que el fet que encara no s'hagi pogut concretar una reunió des del 17 de gener és una qüestió purament d'agenda i no de desinterès per solucionar un conflicte que afirma que no existeix, ja que s'ha anat pagant el que està acordat, que és l'1% dels augments retributius dels anys 2016, 2017,2018, 2019 i 2020.

El comitè d'empresa, però, assegura que com a mínim els falta cobrar un 6% més de la nòmina, tenint en compte tots els pagaments pendents des de l'any 2018.