El proper 14 de març el Teatre Comarcal de Solsona acollirà la 1a Jornada educativa sobre emergència climàtica del Solsonèsque té per objectiu facilitar eines al professorat per treballar l'emergència climàtica a les aules, sensibilitzar la població sobre la necessitat urgent d'una transformació global, aportar a la ciutadania coneixement científic sobre aquest tema de forma divulgativa i aportar solucions tant a nivell individual com col·lectiu.

El programa començarà a les nou del matí amb la recollida de les acreditacions i la benvinguda de l'alcalde, David Rodríguez, i s'allargarà fins a les dues del migdia. Tindrà la participació de Francesc Sardà, doctor en Biologia i científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Maria Garcia, membre d'Ecologistes en Acció, i Eduard Plana, responsable del grup de Política Forestal i Governança del Risc del CTFC, entre d'altres. L'Esplai Riallera oferirà servei de canguratge gratuït per a qui ho necessiti.

La Jornada educativa sobre emergència climàtica és una iniciativa del Solsonès pel Futur, Fridays for Future del Solsonès, el Consell Comarcal i el Servei Educatiu del Solsonès amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona, el Programa d'Escoles Verdes, el Grup de Natura del Solsonès, l'Esplai Riallera i La Fura.