L'arribada del Carnestoltes ha donat inici aquest dijous al vespre al gruix d'actes principals del Carnaval solsoní. Jaume Porredon, conegut a Solsona com a Campa, és el rei de la 50a edició d'aquesta festa. Els solsonins i solsonines amb les característiques bates ja posades han omplert l'Avinguda del Pont per donar la benvinguda a Sa Majestat que ha arribat acompanyat dels excarnestoltes dels últims 50 anys i amb un castell de focs artificials que ha il·luminat el cel de Solsona. A més, el cantant solsoní Roger Mas ha llegit un discurs destacant els trets característics d'aquesta festa acompanyat del músic Xavier Guitó.

Després d'arribar a la Plaça Major escoltat pels gegants bojos i la música de l'orquestra Pantinfanjàs a ritme del Bufi, l'himne de la festa, el Campa, que va ser un dels impulsors de la recuperació del Carnaval ara fa 50 anys, ha fet un discurs recordant les motivacions que va tenir aquell grup de joves per recuperar aquesta festa tot i estar sota el règim franquista i destacant, a més, que es tracta d'una festa datada a Solsona al segle XVI.

Dolors Subirà, la Carnestoltes de l'edició passada li ha entregat la clau de la ciutat a Porredon que custodiarà durant la propera setmana. L'acte d'obertura del Carnaval ha continuat amb el tradicional ball mut que han inaugurat el mateix Carnestoltes amb el president de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Joan Solé.

La nit ha continuat amb el sopar gras amenitzat per Marc Anglarill i ha de continuar amb la Sala Polivalent amb el concert a càrrec de JOKB, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic i DJ's Ouxi i Randy.